3 simple tips til et bedre overblik over din økonomi

Posted by

At have styr på din økonomi er alfa og omega, hvis du skal have en travl og til tider stressende hverdag til at løbe rundt. Økonomi kan nemlig fylde utrolig meget i hovedet, hvis der ikke er styr på den, og det kan hurtigt blive et frustrerende område. Heldigvis er der nogle simple råd, som kan give dig det overblik, du har brug for, så din økonomi bliver mere overskuelig. Læs med her og bliv klogere.

Oversigt over dine indtægter og udgifter

Det er en forholdsvis simpel udregning, der kan sikre dig et utrolig godt overblik hver eneste dag, måned efter måned. Du starter med dine indtægter øverst, da du ved, hvad de ligger på, og så trækker du ellers hver eneste af de faste udgifter fra. Det kan være husleje, strøm, vand osv. Når du har gjort det, vil det hurtigt være klart, hvor mange penge du har til forbrug. Her vil det være naturligt, at du starter ud med at trække maden fra samt andre nødvendigheder i hverdagen, og når du har alle disse fratrukket, vil du kunne se, hvor mange penge du har tilovers. Dem kan du dernæst fordele på lige, hvad du har lyst til. Det kan være ekstra forbrug i form af tøj, restaurantbesøg, gaver eller noget helt andet. Et godt råd er dog, at du altid lægger lidt af det overskydende over på en opsparing i tilfælde af, at der skulle komme en uforudset udgift.
Dette er et meget simpelt regnestykke, og det vil måske tage 15-30 minutter af din tid først på måneden, og så har du altså et godt overblik over resten af måneden.

Få dine lån samlet ét sted

Flere danskere har tendens til at optage flere forskellige lån, hvilket kan få økonomien til at være lidt uoverskuelig, ligesom det faktisk kan være en dyrere løsning, end hvis alt var samlet ét sted. Med et samlelån kan du komme det til livs, og du kan dermed i flere tilfælde reducere dine årlige omkostninger i procent, ligesom du hurtigt vil få et bedre overblik. Dog er det vigtigt at understrege, at du ikke bare skal vælge det første tilbud, du støder på. En god ide er at forhøre dig hos flere banker, og her kan du gøre det hele lettere for dig selv, hvis du får hjælp hos Lendme. De er dit bindeled mellem bankerne, og her kan du sende en ansøgning til omkring de lån, hvorefter de vil indhente tilbud fra flere banker, så du finder en optimal løsning til netop din situation.

Handl stort ind

Et punkt som kan punktere mange privatøkonomier er impulskøb – specielt i supermarkedet. Med en madplan kan du sagtens leve billigt, men stadig få lækkert mad hver eneste dag. Har du dog ingen plan, er der meget stor sandsynlighed for, at du laver impulskøb af ting, du egentlig ikke behøver, og det kan hurtigt bidrage med omkostninger, du ikke havde forudset, hvorfor det kan give et skrid i budgettet. Selvfølgelig er det okay engang i mellem, men som udgangspunkt skal du have en plan – det vil kunne spare dig for meget i længden.

Dette var tre yderst simple råd, som kan spare dig for penge, men samtidig bidrage med et markant bedre overblik i din hverdag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *