Fordele og ulemper ved de populære kviklån

Posted by

Det kan virkelig være fristende at optage et lån når du sidder i sofaen en kold, og grå januar dag, og den ene billige afbudsrejse efter den anden dukker op i diverse reklamer.

Fordele 

En af grundene til at kviklån er blevet mere populære blandt danskerne, er at man ved optagelse af et kviklån ikke skal stille en stor sikkerhed. Dette betyder også at flere danskere bliver ’godkendt’, når de ansøger om et af de populære lån. Man slipper altså for at gå ned i banken og gøre rede for, hvor mange penge man skal låne, og hvad pengene skal bruges til. Og banken forventer ofte at du kan stille en sikkerhed, i enten din bil eller dit hus. Dette er banken sikkerhed for at hvis du ikke kan betale dit lån tilbage, kan de gå ind og skaffe deres penge tilbage igennem disse ting. 

Derudover vil du som navnet også antyder modtage dine penge hurtigere, end hvis du skal igennem bankens mølle. Ofte går der ikke mere end 1-2 dage før at du modtager dine penge. Dette skyldes at man ikke skal igennem den samme mølle, som hvis man ønsker at låne sine penge igennem banken. Det gør også at kviklån fungerer godt hvis man har brug for at skaffe penge nu og her, til f.eks. køb af ny bil, nyt køkken, eller en ferie man virkelig brænder for at komme på. 

Ulemper 

 Det kan være fristende at optage et kviklån, men der er nogle faktorer man skal være opmærksom på inden man bare går ud og optager nye lån. For selvom lånet virker som en god ide lige nu og her, og løser nogle økonomiske problemer i situationen eller måneden skal man huske at det kun er penge du har på lånt tid og de skal betales tilbage. Og pengene skal ikke bare betales tilbage, de skal også betales tilbage i et større omfang end du optog dem i. Dette skyldes at låneudbydernes levebrød er de renter der lægges på hver gang, folk låner penge af dem. Derfor er det også en fordel at gå ind på nettet og sammenligne renten på det kviklån man ønsker at optage.  

Kviklån løser manges problem nu og her, og er oftest i mindre beløb under 200.000. Derfor kan det for mange være fristende at optage et lån der er større end det beløb man egentlig har brug for. Derudover gør den korte ventetid på lånet også at, man hurtigere bliver fristet og man ikke putter de samme overvejelser i lånet som hvis man skal hele den samme procedure igennem som man skal hvis man optager lån i banken. Og derudover får man heller ikke den samme rådgivning, som hvis ens bankrådgiver vil give en. Man skal derfor passe på at man ikke bare, kommer ind i en ond lånecirkel hvor man hele tiden er nødt til at optage et nyt lån for at betale det gamle ud. 

Et lån til en ny have

Rigtig mange danskere optager et kviklån, når de vil forny deres have eller foretage mindre renoveringer ved deres hus. På den måde kan man hurtigt få nogle penge til sit drømmeprojekt, men det er bare vigtigt, at man husker på at horisonten for tilbagebetalingen skal kunne gøres forholdsvis hurtigt, så man undgår alt for kraftige renter. Få din nye terrasse på kun-terrasser.dk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *