Besparelser med brugte varer?

Posted by

Mindre danske virksomheder har i de senere år høstet kritik for deres virke som underleverandør. Teknisk set er der intet negativt over rollen som underleverandør, men virksomhederne bør snarere træde ud af det underdanige mindset og i stedet fokusere på den værdi, de bringer til deres samarbejdspartnere.

En af den slags virksomheder stammer fra Ribe og lever blandt andet af at tilbyde brugte trucks til salg. Virksomheden forsyner andre erhvervsdrivende med brugte gaffeltrucks, hvormed deres kunder – som er små og mellemstore erhverv – ikke har samme indgangsbarrierer, når der skal købes udstyr til den daglige drift. De brugte varer giver nemlig virksomheder enorme besparelser, samtidig med at de løser deres behov nu og her.

Tendensen er ikke ny, da den i årevis har været etableret i blandt andet landbruget. Tænk på de mange danske maskinstationer, der i generationer har gjort det muligt for landmænd at finde den rette maskine uden at skulle udbetale et millionbeløb.

Samme koncept er gældende, når særligt mindre og mellemstore erhverv skal investere i nyt udstyr. Hvor nogle varer som f.eks. computerudstyr har en hurtig udløbsdato, har en mere simpel vare – som f.eks. trucks, landbrugsmaskiner og lignende – en meget længere holdbarhedsdato.

Også leasing vinder frem

Det er ikke kun brugtbørsen, der er ved at etablere sig som et besparende sted at købe vare. Brugtbørsen vil alle dage indebære en form for risici, hvis der er udstedt kortere garantiperioder på b2b salget. Af samme årsag er leasing ligeledes ved at tage store markedsdele – og det ikke blot på produktionsudstyr, men også på moderne elektronik og mere avancerede løsninger.

Leasingaftaler er kendt for deres store tilgængelighed for selv mindre forretningsdrivende, der for et fast månedligt beløb kan lease den helt rette maskine. Igen er der tale om en løsning uden en stor indgangsbarriere i form af høje opstartsudgifter, da leasingaftalen tegnes på en fast kontrakt, således virksomheden kender alle udgifter og let indregner dem i deres driftsbudgetter.

Begge metoder kan vise sig at være ideelle løsninger til de forretninger, som står med et øjeblikkeligt behov, men mindre kapital. Den samlede værdi, der tilbydes til virksomhederne, er enormt attraktiv, hvorfor rollen som underleverandør bør tilsidesættes og erstattes med et klarere fokus på den værdi, der tilføres erhverv i hele landet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *