Energirenover boligen og spar penge på varmeregningen

Posted by

Mange danskere betaler hvert år alt for mange penge for varme sammenlignet med det, boligen egentlig har potentiale til, og man kan gøre nogle forskellige ting for at indfri dette potentiale. Her behøver der nødvendigvis ikke at være tale om store og meget krævende renoveringer, man skal lave for at spare penge på varmeregningen. Eksempelvis er det muligt at foretage en efterisolering i boligen, som har flere gode effekter end blot at mindske varmeregningen.

Efterisolering giver en mindre varme og et bedre indeklima

Når man efterisolerer boligen, vil man nemlig også få et sundere og bedre indeklima, da det bliver meget lettere at styre temperaturen inden for, når boligen er bedre isoleret. Man vil derfor gøre det lettere at holde temperaturen inden døre på et konstant niveau frem for, at temperaturen inden for følger temperaturen uden for og derved giver mange udsving. På den måde bliver det mere behageligt inden døre, uden man på skift kommer til at fryse og svede. Herudover forebygger en efterisolering også for skimmelvækst i boligen. Når temperaturen på indersiden af ydervæggene bliver højere i takt med den bedre isolering, vil eventuel fugt i boligen ikke vil kondensere, som den ville have gjort, hvis væggene havde været kølige. Så når fugten ikke kondenserer, vil der være mindre sandsynlighed for, at boligen udvikler skimmelvækst.

Varmeregningen bliver også mindre med en efterisolering, da boligen bliver bedre til at holde på varmen, således opvarmningskilden ikke skal benytte ressourcer på at kompensere for boligens store varmetab. På den måde skal opvarmningskilden benytte færre ressourcer, hvilket i længden vil være at se på varmeregningen.

Nye vinduer og døre kan også gøre livet nemmere for boligens opvarmningskilde

Det er faktisk også muligt at spare penge på varmeregningen ved at finde nye døre og vinduer til boligen. Ved mange ældre vinduer og døre, vil isoleringsevnen ikke være specielt god, og det kommer som et resultat af, at tætninger i vinduernes åbninger ikke er tætte, ruderne er gamle, fuger sprækker eller lignende. Det medfører, at der kommer træk ind i boligen, hvilket især er gældende om vinteren, men det er ikke sikkert, at man mærker til det givne træk. Man mærker ikke trækket, da boligens opvarmningskilde arbejder på højtryk for at kompensere for trækket. Ved at have helt tætte døre og vinduer, skal opvarmningskilden ikke kompensere for træk, hvormed man derigennem kan spare penge på varmeregningen. Få råd til energirenovering gennem et lån.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *