Gør barnets leg økologisk og bæredygtig – billigt og nemt

Posted by

Som nybagte forældre har de fleste uden tvivl noble intentioner om at gøre alt det rigtige. Amningen skal være ubesværet, søvnen skal fungere, både mad, tøj og legetøj skal naturligvis være økologisk og bæredygtigt produceret – osv., osv., alt imens man som forælder selvfølgelig også har overskud til at nyde den første tid med barnet.

Men som de fleste også ved, så er det bare sjældent sådan, det fungerer. Livet sker. Babyen har måske søvnproblemer, der varer ved trods stor indsats fra jeres side. Måske er amning bare ikke den bedste løsning for jer. Eller måske er pengene og overskuddet bare ikke altid til at vælge det legetøj, der er bedst for planeten. Sidstnævnte er der dog heldigvis råd for, og dem vil vi gennemgå nedenfor – så læs med, hvis du vil gøre barnets første tid mere økologisk og miljøvenlig uden besvær.

Køb bæredygtigt produceret, økologisk legetøj

Det kan virke som en jungle at navigere i det gigantiske marked for legetøj til børn. Selvfølgelig findes der masser af billige løsninger. Men mange af dem kan kun sælges til så lav en pris, fordi de er produceret i billige materialer, som er svære at genbruge, i lande med lave lønninger til fabriksarbejdere – og det er ofte også dem, der senere viser sig at indeholde for høje niveauer af farlige stoffer.

Hvis du kigger dig lidt omkring på nettet, vil du dog heldigvis opdage, at der findes masser af mindre butikker med legetøj, som producerer efter en mere moderne filosofi. F.eks. laver Skovalfen.dk smukt, hyggeligt legetøj af bæredygtige, naturlige materialer, der så vidt muligt er økologiske. Legetøjet bliver produceret på værksteder, som lægger vægt på medarbejdervilkår og ofte enten er familievirksomheder eller projekter for udviklingshæmmede – og så sætter de ikke priserne højere, end hvad rimeligt er.