Har I styr på pengene til den nye altan?

Posted by

Et altanbyggeri er et længere varende projekt, derfor kan det være mange penge, boligforeningen har ude at svømme. Derfor er det en god idé at have styr på, hvad der eksempelvis sker, hvis det altanfirma I har købt altaner igennem pludselig går konkurs. Det kan nemlig have store konsekvenser, og i værste fald kan I miste alle jeres penge. Derfor er det vigtigt, at I fra starten af sikrer jer selv ved at få altanfirmaet til at stille sikkerhed for jeres penge og give jer en garanti for både jeres penge, men også kvaliteten af altanerne. Læs mere her om, hvad I skal være opmærksomme på.

 

Hvad skal I som boligforening gøre for at sikre jeres penge

Tjek likviditetsgraden  

Noget af det første I kan gøre, er at finde ud af, hvor længe firmaet har eksisteret, og hvad deres likviditetsgrad er. Likviditetsgraden kan fortælle, hvor økonomisk robust en virksomhed er, hvor meget kapital de har. Dette kan give et godt billede af, hvordan det går i virksomheden.

 

Få stillet en garanti

Virksomheder kan stille grantier på forskellige måder. Når virksomheden stiller en garanti, så vil det være en tredje part, der stiller garantien det kan eksempelvis være et forsikringsselskab eller en bank. Ved at have denne garanti, så er I sikret jeres penge, hvis ikke der stilles en garanti, så kan pengene mistes ved en konkurs. Det er også vigtigt, at I får en garanti for kvaliteten af det arbejde, der er udført, så I ikke pludselig får en forskrækkelse, hvis f.eks. altanerne er sat ulovligt op og virksomheden er gået konkurs, så skal I selv betalte for at få skaden udbedret.

 

Grunden til at det er vigtigt

At bygge altanerne kan tage rigtig lang tid, fra der søges om byggetilladelse, til de færdige altaner står klar. Derfor kan der ske mange ændringer og udfordringer for det firma, I har ansat til at klare opgaven. Der kan derfor være uforudsete ting, som kan føre til en konkurs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *