Hvad investeres din pension i?

Posted by

Hvis du er en lille smule fornuftig, hvilket vi naturligvis går ud fra, eftersom du læser med her på siden, så har du en pensionsopsparing på et anseeligt beløb – alt efter hvornår du er gået i gang med at spare op naturligvis.

Du følger måske lidt med i hvordan din investering og dermed din pension vokser, og hvordan udviklingen er over en årrække. Hvis du er lige som mange andre, er der dog også en stor sandsynlighed for, at du ikke rigtig er klar over, hvad der egentlig bliver investeret i, og hvad pengene i din opsparing går til.

Pas på de store pensionsselskaber

De store pensionsselskaber har naturligvis nogle rigtig dygtige mennesker siddende, der investerer i forskellige brancher og aktier.  Faren ved de store pensionsselskaber såvel som bankerne er, at det ofte i højere grad er sælgere, og ansatte i de pågældende selskaber i højere grad end det er rådgivere for dig. Det kan også betyde, at de aktier og lignende de investerer i er ud fra egne interesse, og ikke kun fordi det er den bedste løsning for jer.

Ofte er der ikke den helt store åbenhed omkring din opsparing om, hvad pengene bliver investeret i. Så hvis du gerne vil følge med, kan det være en god ide at overveje alternative – og generelt er der to:

Investér pengene selv

Den billigste måde er naturligvis at investere dine penge selv, om det så er frie midler eller pensionsopsparing. På den måde er der ikke andre end dig selv, der skal have en bid af kagen. Den billigste måde kan dog hurtigt blive den dyreste, hvis du ikke er fuldstændig klar over, hvad du laver, og ikke har sat dig ordentligt ind i markedet. En ting er at miste nogle frie midler, men at miste hele sin pensionsopsparing kan naturligvis have ganske alvorlige følger.

Vælg uvildige rådgivere

Du kan gå til uvildige formuerådgiver som Miranova, der ikke har andre interesser end at få kundernes penge til at vokse mest muligt. De investerer typisk i ETF’er, hvor der er mindre risiko, og hvor investeringen dermed er med sikker, da man på den måde investerer i et helt marked og ikke enkelte aktier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *