Hvad koster din virksomhed?

Posted by

I Danmark er der rigtig mange iværksættere, hvilket også betyder, at der er mange små selskaber, hvor der kun er en enkelt eller måske et par ansatte. Som iværksætter er der mange, der trods talent og gode ideer kæmper med at få økonomien til at hænge sammen. Der er derfor også mange, der enten er nødt til at lukke efter nogle år, fordi de simpelthen ikke har penge til at vente på gennembruddet.

En anden ting der også ofte sker, er at en lidt større virksomhed kommer og tilbyder at overtage virksomheden, enten med eller uden kunder. Det helt store spørgsmål man skal stille sig selv som iværksætter og virksomhedsejer generelt er, hvad er min virksomhed værd?

Pas på med beslutningsgrundlaget

Hvis man er presset på økonomien og ikke helt ved om der er penge til at køre en løn næste gang, er der ingen tvivl om, at man vil være tilbøjelig til at tage imod et tilbud der er væsentlig lavere, end hvis man har sikret sig mange måneder frem. Man skal dog passe meget på, med at sælge sig selv for billigt, da man hurtigt kan komme til at fortryde det, og har man først solgt, er det for sent at fortryde.

Der vil ofte være en masse betingelser der gør, at man ikke bare kan starte forfra, inden du sælger din virksomhed, skal du derfor altid konsultere en advokat, der kan hjælpe med alt det juridiske. Store virksomheder vil ofte have den fordel, at de har prøvet det før, og det mere eller mindre er formalia for dem. Især hvis det er første gang du skal sælge, kan der være rigtig mange ting, der vil være helt nye for dig, og som du aldrig har skulle tage stilling til.

Der findes mange måder hvorpå man kan beregne hvad en virksomhed er værd, og hvad du skal sælge for, men i sidste ende handler det meget om mavefornemmelse. For du skal have det, som du synes din virksomhed er værd, hvis du får mindre end det, kan du næsten ikke undgå at fortryde.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *