Hvad koster en konfirmation?

Posted by

Lige nu burde det være ved at absolut højsæson for konfirmationer, hvilket corona virussen har sat en stopper for. I stedet for at de bliver i foråret, bliver de nemlig nu afholdt i efteråret, det er i hvert fald planen. Konfirmationen er for de fleste unge menneskers vedkommende den første store begivenhed, hvor de er absolut centrum. Det er derfor også en stor dag i et ungt menneske liv. Som forældre vil man naturligvis gøre alt for at denne dag, bliver så god som overhovedet muligt – men det kan have sin pris.

For hvad koster det egentlig at skulle holde en konfirmation? Det er naturligvis ikke et spørgsmål der kan besvares med et enkelt og kort svar. Det er det samme som at spørge, hvad koster et besøg på en restaurant. Det kommer nemlig meget an på mange ting. Eksempelvis hvad der skal på menuen, hvor det skal være henne, og ikke mindst hvor mange man skal være.

En konfirmation koster 20.000

Hvis man alligevel SKAL give et kort svar på, hvad en konfirmation koster, så er svaret 20.000 kroner. En undersøgelse som Nordea har lavet, viser nemlig at en gennemsnitlig konfirmation har 37 gæster og koster 19.425 kroner. Hertil kommer prisen på tøj og sko til konfirmanten eller nonfirmanten, dette beløber sig i gennemsnit til lige under 3000 kroner.

En konfirmation behøver ikke koste 20.000

Det betyder naturligvis ikke, at de behøver koste 20.000 kroner, for i et hvert gennemsnit er der nogen, der trækker gennemsnittet gevaldigt op, mens andre trækker det ned. Jo mere man kan og liv lave selv, jo billigere bliver det også. Dette gælder for alt fra invitationerne og bordkort og til maden. Kan man holde det i haven i et telt, er det billigere end hvis man skal booke en restaurant.

Der er noget nemt og bekvemt ved at overlade det hele til andre, men udover besparelsen er der også en stor tilfredsstillelse i at lave noget selv der bliver en stor succes.

Uanset hvad i har valgt, så ønskes i god fornøjelse med det.