Hvad koster en terrassevarmer i forbrug?

Posted by

Terrassevarmere er over de sidste mange år blevet mere og mere populære. Fra at være noget man typisk fandt på caféer og lignende, er der flere og flere der har investere i dem til deres private hjem. Ideen om at kunne forlænge sommeren, så man allerede i foråret og helt hen til efteråret kunne sidde ude om aftenen og stadig have det lunt.

Helt basalt er der to typer af terrassevarmere man kan vælge mellem. Man kan enten vælge en der opvarmer via gas, eller man kan vælge en der leverer varme via el, hvor man af sidstnævnte kan vælge en “almindelig” eller en der varmer med infrarød. Det store spørgsmål er så, hvilken model du skal vælge og ikke mindst hvilken type.

Gas eller el

Terrassevarmere der varmer ved hjælp af gas, er billigere at købe, men forbruget er langt højere. Typisk så koster det halvt så meget med en el terrassevarmer som disse, frem for en gas. Ofte vil gas kun være gode, hvis der er tale om større åbne steder, og er ikke specielt egnet til private terrasse, men er mere henvendt mod caféer med udendørsservering. Med en af el slipper du desuden for problemet med, at du lige pludselig løber tør for gas..

De mest energivenlige er de infrarøde modeller. Her er det strålerne der sendes ud som varmer, hvor de andre varmer hele området. Det siger næsten sig selv, at det er dyrt at varme op udendørs. Hvis det kun er stråler der varmer, er spildet langt lavere.

Tænk på størrelsen

Et rigtigt godt råd, er at du ikke vælger en der varmer unødvendigt meget, da forbruget naturligvis stiger i takt med dette. Hvis i i 9 ud af 10 tilfælde kun er to mennesker der bruger den, er det spild at vælge en der kan opvarme 15 eller 20m2. Det kan også være en god ide at vælge en der eventuelt kan flyttes, så i kan have den med hvor i er – dette kræver naturligvis at det ikke er en der skal fastmonteres.