Hvilken type investering skal jeg vide noget om, inden jeg investerer?

Posted by

Vil du gerne investere, men har ikke helt styr på hvordan – så læs med her. De mest anvendte investeringsmuligheder, bør du sætte dig ind i, da du selvfølgelig gerne vil have mest ud af dine penge. Vi har samlet de tre mest anvendte investerings typer, som folk over hele verden benytter mest.

 

Aktier

 

Aktier betyder, at du rent faktisk køber en lille andel af en virksomhed. Aktier kan falde og stige i værdi alt efter, hvordan virksomheden klare sig på bundlinjen. Hvis en aktie virksomhed kommer ud med et negativt kapitalt regnskab i årets første kvartal, vil man kunne opleve at aktieværdien falder. Andre investorer vil oftest prøve at sælge deres aktier, for at undgå et økonomisk tab, da værdien af aktien kan have faldet med op til flere procent. Du bør aldrig lægge dine penge på kun en virksomhed, men investere i virksomhedsaktier der har klaret sig godt og stabilt over en længere tidsperiode. Denne investeringstype, er aldrig sikker men hvis du har is i maven, og er godt up datet på aktiemarkedet, er du et skridt foran. Investerer du pengene på denne måde, handler det om at købe og sælge på det rette tidspunkt, og være i stand til at rykke hurtigt.

 

Renteinvestering

 

Investerer du dine penge ved denne metode, og vil tjene penge på din indestående kapital som enten er på din opsparing, eller et større indestående kapital du har via din virksomhed, er denne metode mere sikker da du handler direkte med banken. Renteinvestering betyder, at banken låner penge af dig. Er denne type investering noget for dig, er det smart at gå i dialog med flere forskellige banker. Comparisonbanker sammenligner priser på flere forskellige banker, og giver dig et hurtigt overblik over de bedste renteaftaler på markedet og hvilke banker du skal kontakte for at forhandle dig frem til enten en god låneaftale eller renteaftale.

Dit økonomiske overskud bestemmes af den rentesats i sammen bliver enige om. Dog skal du have et relativt større beløb stående på din bankkonto før det kan betale sig for begge parter. Denne type Investering kan betale sig hvis enten din opsparing eller kapitalindkomst ligger på kontoer som du ikke har behov for at bruge i minimum et år ad gangen. Denne type investering giver dig et stabilt afkast, men husk at aftale en fast rentesats, så dit indkomstgrundlag ikke forringes, hvis markedet ændre sig.

 

Obligations investering

 

En obligations investering betyder, at du vælger at udlåne et større kapital til enten en kommune, by eller virksomhed. En kommune kan for eksempel låne penge til et projekt, som skal igang sættes hurtigere end deres økonomiske bevilling tillader. Det vil sige at din indkomst på denne type investering, vil sige at i aftaler en låneperiode og en procentdel, som skal betales oven i for periodens lån. Har du lånt penge til en virksomhed, og i ender i uenighed omkring tilbagebetaling, har du brug for en advokat, som kan hjælpe dig med dine juridiske rettigheder.  Hviid Advokater står klar til at hjælpe dig, hvis du skal have hjælp til enten erhvervskontrakter eller advokatrådgivning, hvis twisten mellem dig og låner ikke kan løses selv. Investerer du på denne måde, skal du have godt styr på de juridiske papirer og rettigheder som kan beskytte dig for evt. tab.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *