Nye modeller giver Apple noget af en udfordring

Posted by

I år er det 10 år siden, at Apple lancerede deres første iPhone, og meget vand og mange mobiltelefoner er løbet under broen siden. Og fra at være markedsdominerende og uden absolutte konkurrenter, så står Apple her 10 år efter, med en telefon, som ikke er lige så god som konkurrenternes.

Samsung er verdens største?

Da Apple lancerede iPhonen stod de med et unikt produkt i form af en smartphone, med unikke features såsom touchskærm og et unikt univers i deres styresystem og app-struktur. Men siden hen er Google Android-styresystem gået hen og blevet verdens mest udbredte af slags. Det skyldes dels, at de mere billige smartphones, som primært sælges i vækstland i Afrika og asien, leveres med Android, men det skyldes også, at styresystemet er Open Source, ligesom det er gratis og brugbart for alle. Bag systemet står Google, og det er klart, at deres interesse i at bekæmpe Apples markedsdominans også har noget at skulle have sagt i forhold til udbredelsen af de mere tilgængelige telefoner. En Androidtelefon kan sagtens være en Elgiganten mobil, som man bare henter i butikken og starter, men en Apple Telefon er en del af et større brandingunivers, hvor man tilbydes luksus for de mange penge man betaler.

Huawei rykker frem

En anden stor årsag til konkurrencen er asiatiske producenter. Den kinesiske gigant Huawei er skudt frem i vesten over de seneste par år. De leverer mobiltelefoner af ekstrem høj kvalitet. De leverer dem billigt, og de er fint på højde med Apples iPhone 7. Således er Huaweis P10 model kåret til årets smartphone i 2017, og kan mange flere ting end Apples seneste skud på æblestammen.

Kommende iPhone skal imponere

Markedet for mobiltelefoner er nået et punkt, hvor Apples næste model – som i skrivende stund rygtes navnet Apple iPhone X – bliver nødt til at imponere både markeder og investorer. Sker dette ikke, vil Apple så småt begynde at kunne mærke udfordringerne i markedet. Særligt Asien og det voksende marked i Afrika kræver mobiltelefoner, som er tilgængelige både i forhold til pris og teknologi – og lige nu sagtner Apple bagud.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *