Så meget kan du spare på dine hvidevarer

Posted by

Du ved naturligvis godt, at det koster dig penge, hver gang du tænder for tørretumbleren, vaskemaskinen, opvaskemaskinen, eller en af de andre mange maskiner, du nok har stående. Men er du egentlig klar over, hvor meget koster dig på årsbasis?

Så meget kan du spare på vasketøjet

Hvis du har en tørretumbler af ældre dato, kan der faktisk være omkring 1500 kroner at spare årligt, hvis du bytter den ud med en miljøvenlig model der er energimærket A+++, hvilket de fleste nye modeller er. Bedst er det naturligvis hvis du kan lade være med at bruge tørretumbleren så meget,  da det er hjemmets største strømsluger. Det er desuden en stor belastning fir miljøet. Det er langt bedre at tørre tøjet ude i det fri, men det kan være lettere sagt end gjort i vinterhalvåret.

Man siger gerne, at det koster et sted mellem 8 og 15 kroner, hver gang man trykker på startknappen, og sætter maskinen til at tørre ens tøj. Hvis man blot siger 10 kroner, er det meget let at regne ud, hvad man kan spare hver eneste uge, hvis man har den til at køre bare hver anden dag. Hænger du bare tøjet op to gange om ugen, i stedet for at bruge tørretumbleren, kan du spare 20 kroner, og på et år bliver det til mere end 1000 kroner. Hvis din tørretumbler gammel, så overvej at skifte den ud med en nyere model – du kan finde mange A+++ modeller her.

Når det kommer til vasketøjet i sig selv, er det generelt en god ide at gentænke sine vaskevaner lidt. T-shirts, undertøj og strømper er måske nok nødvendige at vaske efter brug hver gang, men der er mange der vasker både bluser og bukser alt for ofte, og når de gør, er det ved for høje grader. Vask færre gange, og sænk temperaturen, så kan du hurtigt spare 30%

Så meget kan du spare på opvasken

Der er mange der begår fejl, når det kommer til at tage opvasken. Hvis de har har opvaskemaskine bruger de en masse varmt vand på at skylle tallerkener og service af, inden de putter det i maskinen. Dette er spild og unødvendigt. En opvaskemaske bruger typisk 10-12 liter vand, og hvis du skyller en masse af, kan du hurtigt komme til at bruge det samme.

En opvask koster med afskrivninger, tabs osv på maskinen ca. 12 kroner. Hvis du kan lade maskinen køre en gang mindre i ugen, har du altså sparet omkring 600 kroner om året. Det er bestemt ikke utænkeligt at det er tilfældet, da der er mange, der ikke fylder maskinen helt, inden de lader den køre. Du kan læse flere sparetips her

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *