Sådan åbner du din egen tøjbutik

Posted by

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Drømmer du om at åbne din helt egen tøjbutik, så du kan blive selvstændig? Det kræver en hel del, men det kan godt lade sig gøre, hvis du brænder nok for det og lægger meget tid i det.

Der er flere hundrede ting, som du skal have styr på, og det kunne vi skrive flere sider om, men i denne lille guide kommer vi med nogle få vigtige ting, som du skal have styr på, inden du åbner. Det er ting, som du måske ikke lige har tænkt over, men som alligevel er nødvendige.

Klargør lokalet og butikken

Når du investerer i et lokale, der skal blive til en tøjbutik, er der flere ting, du skal sørge for i selve lokalet. Inden alle stativer og bøjler med tøj kommer ind i lokalet, er det vigtigt, at du har helt styr på overfladerne og selve lokalet. Sørg for at der er malet og alt ser ordenligt ud. Du skal også ordne gulvet. Det kan du blandt andet gøre med epoxy gulve, der er perfekt til butikker, da det kan klare store belastninger, har en høj slidstyrke og er meget rengøringsvenligt.

Det er noget dyrere end anden gulvmaling. Til gengæld får du et resultat, der holder i længere tid, så du ikke skal bekymre dig om at male igen foreløbig. Når du skal male med epoxy, skal du sørge for, at underlaget er i orden. Det kan du gøre ved for eksempel at slibe det. 

Hav styr på tilbehør og udstyr til tøjet

Da det jo er en tøjbutik, du skal til at åbne, er det også tøjet, der skal være i centrum. Det er dog ikke nok kun at have en masse lækkert tøj. Du skal også have udstyr og tilbehør, der kommer i forlængelse af det at sælge tøj. Her tænker vi især på tekstilpistoler, der kan bruges til mærkning af tøjet – herunder især prismærker. Du kan blandt andet bruge tekstilpistolen sammen med pins og mærkater som sættes ind i pistolen og skydes gennem tøjet.

Når du har mærket alt tøjet, skal du også have styr på opbevaring af tøjet, såsom tøjstativer, bøjler, lageropbevaring osv. Du skal også tænke på at præsentere tøjet bedst muligt, så måske du får brug for en hånddamper eller lignende til at gøre tøjet glat og præsentabelt.

Det er dyrt at åbne en ny butik

Sidst men ikke mindst skal du have styr på økonomien. Det er svært at starte egen butik uden en startkapital. Derfor er det meget vigtigt, at du tidligt i processen lægger dit fulde budget – både over det selve butikken og tøjet koster og over det, du regner med at tjene ind igen bagefter. Derfor kan det være en god ide at kontakte mulige leverandører af de varer, du ønsker at sælge, så du kan få overblik over priserne.

Det er en nødvendigt, at du fra start af har sparet nogle penge op, som kan dække opstarten af din butik og omkostningerne de første par måneder.