Sådan sparer du let penge på mekanikerregningen

Posted by

Det er en dyr fornøjelse at have bil, det ved de fleste. Der er ikke mange der tænker over det, især hvis de køber en billigere brugt bil. En ting er prisen på bilen, men derudover kommer der vægtafgift, forsikring, benzin, mekanikerregninger og flere andre udgifter, der kan være svære at forudse. De fleste af os bryder os ikke om at betale mere end vi behøver, og to af de steder, hvor man godt kan spare penge, er på forsikringen og på mekanikerregningen.

For hvor der ikke er noget at gøre ved hverken vægtafgiften eller prisen på benzin eller diesel (det er i hvert fald minimalt hvad man rent faktisk kan spare), så kan der godt være penge at hente ved mekanikeren eller på forsikringen.

Spar penge på værkstedet

Medmindre du er utrolig ferm med fingrene og ved meget om biler, skal du naturligvis holde dig fra at klare ting med motoren selv, men der er mange andre ting, hvor du kan spare en mindre formue, uden at få specielt meget sved på panden. Ryger der eksempelvis en pære eller bliver der smadret en lygte, er der mange der straks kører til mekanikeren. Selvom det kan virke besværligt kan mere eller mindre alle nemt skifte en pære, så der er ikke nogen grund til at betale en mekaniker for dette. Er lygten gået i stykker kan du også selv skifte den, men dette kræver dog lidt mere arbejde og research.

Skal bilen til service, er en af de ting du kan være næsten helt sikker at finde på regningen “påfyldning af motorolie”, og det koster hurtigt en del hunderede kroner.  Køb i stedet motorolie og fyld selv på, og påpeg at der er påfyldt. Motorolie kan købes billigt online til priser der er langt under dem du vil skulle betale på et værksted.

Spar penge på forsikring

Alt efter hvor gammel du er, hvor du bor, hvilken bil du har og hvor længe du har haft kørekort, kan prisen på en forsikring svinge gevaldigt. Faktisk kan der nemt være rigtig mange tusinde kroners forskel, og lad det være sagt med det samme. At er du ung og har lige fået kørekort, har du ikke så meget at forhandle med. Der kan alligevel være meget at hente, ved at ringe rundt og spille et par selskaber ud mod hinanden.

Når du først har kørt i et par år, er det nemt at få presset præmien ned, enten ved dit nuværende eller ved at nyt selskab.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *