Sådan sparer du på varmeregningen

Posted by

Selvom sommeren står for døren, kan det godt være et godt tidspunkt allerede nu at begynde at kigge frem mod efteråret og vinteren, hvor kulden vender tilbage. Corona krisen har haft store økonomiske betydninger for samfundet, og der bliver allerede gisnet meget om, hvor pengene til staten skal komme fra. Vi kommer til at stå tilbage med en kæmpe regning for denne globale krise, og nogle af de penge kan komme gennem stigende afgifter, og nogle af disse kan komme via varme, el og lignende ting.

Det er mange hvis’er, og det kan meget vel være, at det slet ikke bliver en realitet. Alligevel kan der være mange gode grunde til at gøre hvad man kan for at spare på varmeregningen. Om ikke andet så kan man gøre det for miljøet skyld. Her er nogle enkle råd til hvordan du kan spare på varmeregningen.

1: Sørg for at dine vinduer er tætte.

Hvis du har nogle vinduer af ældre dato, kan det være en god ide at tjekke om de er tætte. Prøv at sætte et lys hen foran vinduet og hvis det blafrer meget, er det fordi der kommer vind ind. I mange tilfælde er det tilstrækkeligt at udskifte tætningslisterne med nogle nye (du kan finde dem her).

2: Tjek din isolering

Isolering er en af de måder, hvorpå man kan spare allermest på varmeregningen. Det nemmeste sted at starte er ofte ved at tjekke loftet. I ældre huse er der ofte sparsom isolering, og hvis man har loftsrum der ikke bliver brugt, er det både nemt og bilist at få efterisoleret. Man kan også vælge at få hulmursisoleret, dette er dog en lidt større omgang, og i alle tilfælde ikke noget, man lige kaster sig ud i.

3: Sluk for varmen

Der er mange der slukker for varmen på deres radiatorer om sommeren. Men at man har skruet helt ned på termostaten, betyder ikke at man har slukket. Mange varmeanlæg har en sommerventil, og hvis man slukker denne helt, så forsvinder udgiften helt og minimeres ikke bare. Ved at slukke helt, kan man spare op mod 1000 kroner – du kan se mere om på DR’s hjemmeside