Spar penge med en varmepumpe

Posted by

Selvom der bliver længere og længere imellem, så er der stadig mange især ældre boliger der er varmet op af et oliefyr. Der er dog mange gode grunde til at skifte det ud hurtigst muligt. For det første er opvarmning med fossile brændstoffer som olie utrolig skadende for miljøet. For det andet er det en voldsom dyr måde at opvarme huset på. Oliepriserne svinger op og ned, men hvis man ser lidt længere ud i fremtiden, er der ikke meget der tyder på, at priserne bliver lavere. I takt med at flere og flere af jordens reserver bliver brugt, kan det kun blive dyrere. Det er med andre ord bedre at skifte, jo tidligt som muligt.

En af de opvarmningskilder man kan skifte til er en varmepumpe. Disse er langt mindre forurenende og og udleder langt mindre CO2 end eksempelvis et oliefyr. Samtidig er der ikke nogen dyr installation forbundet med at skifte til en varmepumpe, i hvert fald ikke i forhold så mange andre former for opvarming. Jordvarme og lignende, der også er meget miljøvenligt, kan hurtigt løbe op i langt over 100.000 kroner i etablering, og kræver desuden et vist areal, for at kunne fungere.

Varmepumper er billigere i installation, og det er også muligt at få en varmepumpe på abonnement, hvor du har en meget lav førstegangsudgift, og efterfølgende betaler et abonnent. Det kan du læse mere om her. På den måde kan du meget hurtigt komme i gang, og selvom der altså er en månedlig udgift til abonnement, vil du alligevel spare mange penge på den månedlige udgift til opvarmning. Samtidig kan du altså have en lidt grønnere samvittighed.

Så hvis du går med tanker om at skulle skifte din nuværende varmekilde ud med en der er lidt billigere og lidt grønnere, så kunne det være en god mulighed. En af fordelene ved en varmepumpe er også, at den kan køle, hvilket kan være guld værd i disse varme tider.