Undgå at blive ruineret af skilsmissen

Posted by

Familieliv og økonomi hænger uløseligt sammen – især hvis ægteskabet ender i separation og skilsmisse.

En skilsmisse er enden på et forhold og måske et fælles familieliv – men det er også en ny start. Den nye start må dog ikke ende med at ruinere dig. Så har du jo alligevel ikke helt mulighed for at starte på en frisk.

Derfor kan det være en fordel at søge råd og vejledning hos erfarne advokater. For ved du noget om værdiansættelse, deling af pensionsopsparinger eller hvad med reglerne for eventuel kompensation hos til din ægtefælle?

Læs mere her og se eksempler på, hvorfor mange inddrager en advokat, når der skal styr på den friske start:

Fik I ikke lavet en ægtepagt?

Med skilsmisse følger bodeling. Og det er netop her mange skilsmissekonflikter blusser op. Der kan være helt praktiske men også mere værdiladede argumenter i spil.

Fik I oprettet en ægtepagt i forbindelse med det romantiske bryllup eller svævede I bare rundt på en lyserød sky med planer om at leve lykkeligt til jeres dages ende? Ægtepagten er hypotetisk og uromantisk i forbindelse med ægteskabets begyndelse, men den kan være også være praktisk og hjælpe jer til en simplere skilsmisse.

Hvis I aldrig nåede til ægtepagten, så kan en skilsmisseadvokat hjælpe med opgørelsen af det, der på advokatsprog kaldes delingsformuen. Delingsformuen handler ikke kun om at dele opsparingen og værdien af møblerne – men også jeres gæld.

Fælles gæld

Lidt mere om gælden. For den kan være opstået på mange måder, og ofte hæfter I begge for den. Har I købt hus sammen, lånt penge til drømmerejsen eller noget helt tredje?

Ved fælles gæld kan skilsmisseadvokaten bistå jer i at opdele gælden efter aftale med kreditor. Det kræver nemlig også en ansøgning og et besøg i Skifteretten.

Ægtefællebidrag

I forbindelse med en separation eller skilsmisse ophører forsørgerpligten officielt, men I nogle tilfælde skal den ene ægtefælle stadig forsørge den anden i en periode efter bruddet. Det kan være tilfælde, hvis den ene af jer ikke har mulighed for at forsørge sig selv.

Ægtefællebidraget kan aftales ægtefællerne imellem eller fastsættes af Statsforvaltningen. Det kan derfor være en rigtig god idé at tage en advokat med på råd, inden du går ind i en forhandling eller frasiger dig et ægtefællebidrag.

Masser af hjælp at hente

Lyder det komplekst og uoverskueligt? Lidt måske, men heldigvis står en masse dygtige skilsmisse- og familieadvokater klar til at hjælpe jer. Læs mere på denne hjemmeside og find din rådgiver.

Lad ikke manglende overblik eller utilstrækkelig viden koste dig dyrt og snyde dig for en frisk start efter skilsmissen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *