Få den perfekte have med billige tips og tricks

Posted by

At få drømmehaven er på de flestes ønskeliste, men det kan være delvist uoverskueligt og dyrt først at skulle skabe haven og al dens vidunder og dernæst holde det hele ved lige. For haven er rent organisk materiale, hvilket betyder opvartning og overvågning konstant og en hjælpende hånd, når naturen rusker i den stakkels have. Det er svært at komme rundt om alle dyre investeringer, hvis haven skal blive perfekt. Der er dog investeringer, du kan undgå at smide penge i, hvis du i stedet kommer bruger lidt handy snilde, og visse teknikker kan også sænke prisen for visse investeringer. Det gælder blot om at kende trickene.

Tips og tricks til havens ve og vel

Når haven skal laves eller holdes ved lige, er der visse teknikker, der virker bedre end andre. Her er nogle af de mest brugbare:

  • Græsset på græsplænen kan være yderst skrøbeligt over for naturens kræfter. Nogen ender med at lave deres græsplæne om flere gange, hvilket kan ende med at koste en formue. I stedet kan du fikse jorden, hvori græsset gror, hvilket kan give græsset de bedste forhold til at gro og leve. Du kan b.la. anskaffe en maskine, der fikser jorden, således det bliver det optimale bosted for græsset.
  • I stedet for at bruge penge og tid på at fjerne mos og ukrudt efter vinteren, kan du undlade at klippe græsset så meget, så det er forholdsvis langt henover vinteren. Dermed kan græsset bedre vinde kampen mod mos og ukrudt.
  • Hvis græsset ser dødt ud, så fortvivl ej og gå ikke ud og køb et nyt græstæppe. Græs kan næsten altid kæmpe sig tilbage fra dødens rand, hvis du blot giver en hjælpende hånd. Det kan f.eks. være via udspredning af kompost.
  • Husk at der eksisterer planter i Sibirien – hav altid tillid til planternes comeback.