Hvordan kan du få råd til dine drømme

Posted by

Drømmene er store, og vi kan måske slet ikke vente med at komme i gang med vores nye liv. Vi lever et liv i dag hvor, at vi altid er på farten og på vej videre. Dette kan både være positivt og negativt.

På den ene side, så kan det betyde at vi lever et liv i overhalingsbanen hvor, at vi ikke har tid til at stoppe op og trække vejret. På den anden side så kan det betyde, at vi er nødt til at nå nogle ting eller bare glæder os til vores fremtid – det er trods alt ikke altid muligt at vente 30 år på, at man har råd til et hus.

Spar penge

Start med at spare penge der hvor, at du kan.

Start med at kigge på dit forbrug. Det er både bæredygtigt og økonomisk ansvarligt.

I Danmark smider vi 47kg. spiseligt mad ud hver eneste år pr. person. For en gennemsnitlig familie svarer det til 7200kr. om året.

For de penge ville du næsten kunne få den taske eller den mixer pult, som du altid har drømt om.

Vi kan begrænse mængden af madspild ved at planlægge vores indkøb, så vi undgår at købe ting, som vi ikke får brugt. Derudover kan man indlægge en restedag eller bruge aftensmaden til madpakken dagen

Tag cyklen i stedet for bilen. Hvis du vælger en cykeltur fremfor at sætte dig ind i din bil, så sparer du miljøet for en masse unødvendig CO2 udslip. Derudover så sparer du afgifterne på din bil og benzin. Er en bil en gang i mellem nødvendig, så kan du med fordel stadig have en bil, og så bare blot spare benzinen i hverdagene.

Et tog- og buskort er også en stor synder på det månedlige budget, og der kan også der være penge at spare, hvis du nupper cyklen i stedet.

Invester

Invester dine penge fornuftigt. Måske er du klog på aktier, og tør at kaste dig ud i nogle af og til lidt vanvittige projekter. Der kan være mange penge at tjene, hvis man investerer fornuftigt, og lader det passe sig selv en lille smule. Hvis du ikke ved så meget om aktier, og ikke er villig til at risikere for meget, så kan du investere et mindre beløb i en mere sikker virksomhed, og så lade det stå og vokse lige så stille over mange år.

Den sidste og måske også den bedste mulige investering for os helt almindelige mennesker, som hverken er kloge på aktiemarkedet, eller tør lade vores penge være op til det, er at investere i en bolig.

Boligmarkedet flyver selvfølgelig op og ned, men hvis man køber og sælger på det rigtige tidspunkt, så er der penge at tjene her.

Man skal dog huske med en investering, at man gambler med sine penge, og derfor skal være klar på, at man kan miste det hele på et aktiemarked.

Lån penge

At låne penge bliver på et eller andet tidspunkt i livet en realitet for mange af os. Det er de færreste af os, som har råd til at gå ud og købe en bolig eller en bil på beløbet.

Hvis man står og mangler penge her og nu, så kan man sælge eller pantsætte nogle af sine ejendele. Man kan sælg guld, sælge sine designer varer eller gå på loppemarked med alle de ting, som ikke længere er noget værd for os selv længere.

Står du og skal købe en bolig, så er det dog altid bedst at tage en snak med din bank, så I kan opsætte en fair aftale over det næste mange år for lånet.