Er du endnu ikke meldt ind i en a-kasse?

Posted by

Hvis du endnu ikke har meldt dig ind i en a-kasse, så er det måske en go idé at begynde at undersøge mulighederne allerede nu. Det er nemlig vigtigt for de fleste at være meldt ind i en a-kasse. Det gælder både lønmodtagere, selvstændige og studerende. Dog er det ganske forståeligt, hvis du synes, at det virker temmeligt uoverskueligt. Det kan nemlig være lidt af en jingle at finde rundt i de mange forskellige tilbud og typer af a-kasser. Ikke desto mindre er det faktisk ret let at melde sig ind i en a-kasse. Du skal faktisk kun udfylde en formular med nogle basale oplysninger om dig selv. Det er for eksempel navn, cpr-nummer, e-mail og lignende. Herunder kan du få et kort overblik over, hvad der er godt at vide, inden du melder dig ind. Hvis du stadig skulle have spørgsmål efterfølgende, så kan du finde mere information på a-kassefinderen.dk.

 

Forskellen på a-kasse og fagforening

Det er let at blive forvirret, når man skal i gang med at finde en a-kasse. Et af de hyppigste spørgsmål omhandler for eksempel, hvad forskellen på en a-kasse og en fagforening egentlig er. A-kasser og fagforneninger har egentlig samme formål – nemlig at hjælpe folk på arbejdsmarkedet. Men de hjælper på forskellige måder. A-kassen hjælper dig, hvis du bliver arbejdsløs eller du går ledig efter din uddannelse er slut. Det er grundlæggende et økonomisk sikkerhedsnet, du kan falde tilbage på. Det vil altså sige, at det er a-kassen, der udbetaler dine dagpenge, hvis du skulle få brug for det. Fagforeningen hjælper dig derimod med de problemer, der kan opstå på arbejdspladsen. Fagforeningen kan således tilbyde juridisk assistance, hvis det skulle blive nødvendigt. Dermed vil man altså ikke kunne modtage penge fra en fagforening.

 

Om karensperioder

Før du melder dig ind i en a-kasse, er det godt at vide, hvad en karensperiode er. Det kan sammenlignes med en slags karantæne, hvor man i en kortere eller længere periode ikke kan modtage dagpenge. Du kan blandt andet blive frakendt retten til at få udbetalt dagspenge i en periode, hvis du selv siger dit job op eller bliver opsagt af selvfoskyldte årsager. Du vil således blive pålagt en karensperiode på cirka en måned, før du kan begynde at modtage dagpenge. Som studerende skal du melde dig ind i en a-kasse senest to uger efter din uddannelse er afsluttet. Her vil du også være underlagt en karensperiode på en måned. Dog kan du undgå denne karensmåned, hvis du har været medlem af en a-kasse i mindst ét år inden din uddannelse slutter. På denne måde vil du kunne få dagpenge med det samme.

 

Mere en kun dagpenge

A-kassen kan hjælpe dig med mere end kun økonomisk støtte. De er meget interesserede i at få dig tilbage på arbejdsmarkedet, så de vil også kunne hjælpe med at få gang i jobsøgningen. Derudover har mange a-kasser gratis arrangementer og masser af muligheder for at få mere inspiration til at hjælpe dig ud af din lediggang.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *