Fradrag for at spise ude?

Posted by

Den danske økonomi er presset, og der er ingen tvivl om, at det bliver værre endnu. En ting er staten og alle de hjælpepakker der er lavet, som skal betales. En anden ting er alle de virksomheder der er hårdt ramt, og har mistet indtjeningen. Der arbejdes på højtryk for at finde ud af, hvordan man får vendt de negative ting, og hvordan man får sparket godt gang i samfundet igen, når alt det her er overstået.

Der bliver kastet rigtig mange bolde op i luften, omkring alt fra højere håndværkerfradrag til frigivelse af de indefrosne feriepenge og lignende. Et af de lidt mere kuriøse forslag, er at det skal være fradragsberettiget at tage ud og spise på restaurant. På samme måde som man kan få fradrag for at benytte en håndværker, skal man kunne trække et vist beløb fra, hvis man går ud og spiser, eller benytter andre oplevelser i Danmark som hotel, forlystelsesparker og lign.

Det er brancheorganisationen Horesta der er kommet med buddet, og selvom det næsten lyder for godt til at være sandt, så er der taget godt imod forslaget. Der er da heller ikke tvivl om, at netop restaurationsbranchen i den grad har været hårdt ramt. Mange har tjent penge på take-away og lignende, men det har ikke kunne opveje de tab de har lidt. Hoteller har måtte lukke, ligesom forlystelsesparker har kunne sige farvel til al omsætning. Et fradrag der kan få danskerne til at benytte dem i højere grad “på den anden side”, er derfor heller ikke så besynderligt, som det kunne lyde.

Der kommer til at komme mange flere forslag af denne slags, og mange organisationer vil naturligvis forsøge at beskytte og hjælpe sine medlemmer på bedste vis.