Hvem dækker dig under arbejde i hjemmet?

Posted by

I øjeblikket er der rigtig mange danskere, der arbejder hjemme fra, da deres arbejdsgivere har sendt dem hjem. Det betyder også, at de ergonomiske kontorstole og behagelige hæve sænkeborde ikke nødvendigvis lige længere er en del af arbejdsmiljøet. Der er naturligvis nogen, der i forvejen havde indrettet hjemmekontorer med alt hvad der dertil hører. For de fleste har det dog betydet, at man har måtte lave alternative indretninger i huset. Du kan læse mere om hvordan man indretter et hjemmekontor her.

Hjemmearbejdet kan give mange udfordringer i form af forstyrrelser fra børn og lignende. På den lange bane kan det også give problemer af lidt mere sundhedsskadelig karakter. Det kan være hårdt at sidde ved en computerskærm i 8 timer om dagen, og det kan være endnu mere hårdt, hvis ens arbejdstilling er dårlig.

Arbejdstilsynet holder øje med arbejdsbetingelserne på arbejdspladser, men de kommer ikke hjem i de private hjem og tjekker at forholdene er i orden – og naturligvis slet ikke i disse tider. Der er tale om en masse force majeure, hvilket også betyder, at de ting man normalt skal overholde i forbindelse med arbejdsforhold er sat lidt ud af spil. Desuden er der ikke helt de samme regler til indretning og lignende ved arbejde i hjemme.

Det man skal huske er, at hvis man arbejder hjemme, så har man ret til erstatning ved arbejdsskader, hvis man skulle være så uheldig at en sådan skulle opstå. Her er der dog også flere ting der spiller en. Falder du eksempelvis over et stykke legetøj, som din 3-årige pige har lade ligge, skal du nok kigge langt efter erstatning, selvom det er en ulykke sket på “arbejdspladsen”. Får du dermed problemer med ryg eller nakke, vil det være nemmere at argumentere for. Skulle det ske, kan det være en god ide at tage fat i en erstatningsadvokat som disse der kan guide dig gennem processen.

Vi bevæger os lige nu på ukendt farvand, og det er derfor god grund til at alliere sig med professionelle, så du er sikker på, at du ikke kommer til stå dårligere stillet.