Hvad koster det at bygge et hus?

Posted by

Der er stadig flere der vælger at bygge et nyt hus, i stedet for at begynde at renovere. Muligheden for at få et hus lige præcis som man gerne vil have det, er noget der appellerer til mange. Langt de fleste nybyggede typehuse bliver bygget på nye byggegrunde der bliver udstykket.

Dette sætter sine begrænsninger, hvis man gik med en drøm om at flytte ind i et hus med en dejlig have, hvor man kan plukke æbler og blommer fra træerne. I langt de fleste tilfælde er der tale om nyanlagt haver, hvor der knap nok er græs og i hvert fald ikke hæk og træer endnu. De fleste bliver solgt som samlede pakker, hvor grunden naturligvis er med i prisen.

Man har naturligvis også den mulighed, at man selv kan sørge for byggegrunden. Der findes masser af udstykninger rundt om i landet. Hvis man gerne vil have en grund, der har lidt liv og sjæl, vil det dog ofte være nemmere at købe et gammelt og billigt hus et sted, hvor rive dette ned. Dette kan i mange tilfælde gøres langt billigere, end hvad en udtrykket byggegrund koster.

Hvor meget det så koster at bygge huset, er naturligvis umuligt at svare på, at det kommer helt og holdent an på, hvilke krav du har til huset. Et meget simpelt typehus kan som regel fås fra omkring 1.2 millioner, hvis man vælger de skrabede modeller. Jo mere unikt det skal være, og jo større man ønsker det skal være, jo mere kommer der naturligvis oveni. Man kommer dog typisk langt for under 2 millioner, og hvis man kigger på dagens boligpriser i det meste af landet, vil de fleste nok være enige om, at dette er mere rimeligt, end hvad man ofte kommer til at betale for et, man så oveni måske skal poste penge i.