Hvor meget kan man spare på LED?

Posted by

De fleste er nok godt klar over, at fremtidens lyskilde er LED. Den har allerede sendt de fleste gamle lyskilder på pension, og mere eller mindre alt kommer til være LED i fremtiden. Lad det da også være sagt med det samme, er der ikke er nogen grund til at udskyde udskiftningen, hvis du ikke allerede har lavet den.

Ikke bare fordi det er fremtiden, og fordi man skal tænke på miljøet for vores jord og ikke mindst vores børns skyld. Du kan nemlig også vælge en lang mere jordnær grund til at skifte – nemlig at det er billigere og du kan spare ret mange penge ved at skifte.

80% besparelse

Hvor meget du kan spare kommer naturligvis an på utrolig mange ting. Ikke mindst hvad det er du skifter fra. Skifter du eksempelvis fra halogen til LED, kan du spare med end 80%. Hvis du så samtidig har 50 spots i hele huset, er det selvsagt mange penge. Skifter du et almindeligt lysstofrør ud med et LED lysstofrør sparer du omkring 40%.

De fleste tror at elsparepærer er gode og miljøvenlige, og selvom det er tilfældet i forhold til glødepærer (som er mere eller mindre ulovlige), så er der stadig langt op til LED. Med en LED pærer sparer man således stadig langt over 20%.

Det betyder også, at når du skifter til LED, så er det hurtigt tjent hjem i besparelse. Når man dertil ligger, at levetiden er langt længere, så de ikke så ofte skal udskiftes, så er regnestykket ganske enkelt. Medmindre der er tale om noget, der mere eller mindre aldrig er tændt, så kan det altid betale sig at skifte til LED.