Hvordan skal du bruge de indefrosne feriepenge?

Posted by

De sidste mange måneder har der været skrevet meget om de indefrosne feriepenge, der kommer til udbetaling om et par måneder. Ideen med at udbetale dem, er naturligvis at sætte gang i økonomien og få pengene ud og arbejde i samfundet. Det er ikke ideen at man skal betale gæld eller spare op, selvom det måske økonomisk er det klogeste.

En ny undersøgelse viser sågar, at hver 4. danskere sandsynligvis slet ikke vil bede om at få dem udbetalt. Enten fordi de ikke gider gennem ansøgningsprocessen, fordi de risikerer at komme over topskattegrænsen hvis de får dem udbetalt. Det kan også være, at de slet ikke mangler pengene, eller bare hellere vil lade dem stå og forrente sig.

Sådan skal du bruge dem

Hvis du er en af dem der vælger at få dem udbetalt, og er i tvivl om, hvordan du bedst kan bruge dem, hvis du vil hjælpe samfundet. Så får du her et par gode bud. Det absolut vigtigste er, at du bruger dem i Danmark, så er det faktisk mindre vigtigt hvordan. Brug dem på danske ting som en maler til at få malet stuen som du har gået og drømt om. Så kommer der penge ind i staten gennem skatter og moms, ligesom maleren skal købe sin maling et sted, og på den måde kommer pengene ud og arbejde i samfundet.

Det kan naturligvis også være, at du har gået og drømt i årevis om en ny sofa, men ikke lige har kunne finde de 20.000 kroner som den du har kastet din kærlighed på koster. Især hvis det er dansk design, der bliver lavet i Danmark hjælper du samfundet på den helt rigtige måde.

Hvor meget får man udbetalt?

Hvor meget man får udbetalt afhænger naturligvis af hvor meget man har tjent, og hvordan ens trækprocent er i Skat. Hvis man tjener ca. 20.000 kroner om måneden svarer det til en udbetaling på tæt på 10.000 kroner. Tjener man 35.000 kroner, kan man forvente at få ca. 15.000 udbetalt efter skat.