Sådan forhøjer du værdien på din bolig

Posted by

Hvis du går med salgstanker omkring dit hus, er der naturligvis ikke nogen tvivl om, at du gerne vil have så høj en pris som muligt for det. En af de ting der kan være med til at trække prisen i en forkert retning, eller gøre at køber gerne vil have afslag, er hvis tilstandsrapporten viser en masse fejl ved huset. Hvis man som køber står med en lang liste over ting, der skal laves, kan det virke uoverskueligt.

Der er fem forskellige klassifikationer i en tilstandsrapport. Det værste er K3, som er kritiske skader, hvilket ofte er noget det bør udbedres med det samme. Dem skal der naturligvis helst ikke være mange af. Så kommer K2 og K1 der er mindre kritiske ting, og kan være alt fra smårevner til en et manglende hængsel på et vindue. Derudover er der K0 som er rent kosmetisk og ikke bruges så ofte. Endelig er der også U/N som betyder undersøges nærmere. Det er ting der ikke kan fastslås med det samme af en byggesagkyndig, det kan skyldes at det er noget inde i vægge, eller det kan være et loftsrum der er aflåst og derfor ikke kan undersøges.

Fjern hvad du kan fjerne selv

Hvis man ellers er en lille smule handy, så vil man kunne lave rigtig mange K0, K1 og tildels K2’er selv. Ved at bruge en weekend i arbejdstøjet man man ofte fjerne rigtig mange ting. Selvom noget af det kan virke lidt banalt, så er det ofte givet rigtig god ud. Det tager sjældent lang tid at lave, og det er også meget sjældent at disse er omkostningstunge. Hvorvidt man skal begynde at udbedre K3’er er ofte sværere at regne med. Nogle gange kan det blive så dyrt at lave, at det slet ikke kan svare sig, og det derfor er bedre med et afslag i prisen. Det kan eksempelvis være ting som at skulle skifte et tage eller lignende.

Hvis der er er meget få bemærkninger i en tilstandsrapport, kan du for det første tage en højere pris, og der er mindre grobund for at en køber skal have et afslag. Så på den måde forhøjer du værdien i boligen.